Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kriminalita na Maledivách

Co se týče kriminality, Maledivy jsou poměrně bezpečnou destinací. Přesto je však dobré dodržovat některá základní opatření, abyste se na dovolené vyhnuli případným nepříjemným zážitkům.

Doporučujeme tedy nespouštět osobní věci a zavazadla z dohledu, neukazovat okatě obsah své peněženky a také být ostražití pří výběru financí z bankomatu. Dále není dobré nosit výraznou bižuterii či šperky a nechávat ležet cenné věci bez dozoru na pláži nebo na hotelu (využijte sejf!).

V noci se vyhýbejte neosvětleným oblastem a především dámy musí počítat s variantou, že se stanou předmětem nežádaného zájmu ze strany zdejších mužů.

Pokud dojde ke ztrátě, odcizení nebo znehodnocení pasu, je nutné získat náhradní cestovní doklad na zastupitelském úřadu. Pro tento případ se doporučuje mít s sebou kvalitní fotokopii cestovního pasu (konkrétně stránky, kde se nachází fotografie a osobní údaje) pro urychlení vydání náhradních dokladů. Tuto kopii mějte uloženu odděleně od originálu. Pořiďte si rovněž kopie dokladů o pojištění, kopie či aspoň čísla kreditních karet a telefonní číslo banky pro jejich případné zablokování. Případnou krádež, zejména peněz, nahlaste policii, o odcizení dokladů je třeba sepsat protokol.

U moře se vždy informujte na bezpečnost konkrétní pláže (zpětné proudy, vlny, korály). Respektujte případný zákaz koupání, oznámený vyvěšenou vlajkou. Koupání bez plavek je nelegální.

Jak už bylo zmíněno, na Maledivách je přísně zakázáno pití alkoholu na veřejnosti. Dále je trestné poškozování korálů, lov želv a vybraných druhů ryb, a obecně rybolov bez povolení.

Pokud však budete dodržovat všechna výše uvedená pravidla, nic nebude bránit tomu, abyste si svou dovolenou v tomto ráji na zemi užili plnými doušky!


 

Čtěte další články o Maledivách!

Aktuální nabídka zájezdů na Maledivy



 

 
Tagy: , , , , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “Kriminalita na Maledivách”

  1. To je ráj? Hnus !!!


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist